hírcsokor

Címkék: teszt élmény vizsgálat kispapa

2014.03.03. 23:04

Ez elmúlt egy hét sok minden jelentős és kevésbé jelentős dolog is történt, aminek helye van a blogon.

Múlt hét csütörtökön egy pohár borral (amit 95 %-ban én ittam meg) megünnepeltük a "felező bulit". Bizony a 20. hét betöltése egy remek jelző bója. Most már visszafelé lehet vágni a centit.

A kis ördög nem alszik, s nemcsak Anita vigyázott magára, hanem én is mindenhová elkísértem ahová csak tudtam. (Ahová nem tudtam oda édesanyám kísérte, már csak az orvosok intő szava miatt sem mozdult ki egyedül.) Érdekeset tapasztaltam. Szépen növekedő Emmának egyre több hely kell. S ez egy szépen növekedő pocakot eredményez. Most már ott tartunk, hogy a kabát viselet ellenére mindenki észreveszi Anita hasát. Boltban, váróteremben, egy ismerőssel találkozva, mindenki észleli a terhességet. Két féle reakciót tudok megkülönböztetni az elmúlt egy hét alapján. Van aki gratulál, esetleg előtte rákérdez, de valamilyen módon megemlíti. A másik típus csak lopva rápillant a hasára, s nem mond semmit. Persze a szemében látszik, hogy vette a lapot. Ilyenkor általában úgy tesznek mintha észre sem vették volna. Nagyon érdekes figyelni az emberek reakcióit. Természetesen, s szerencsére ezek a reakciók leginkább pozitívak. Még jó.

18. hét körül kialakul a hallás a babánál. Ez a fülben lévő apró csontok megkeményedésével indul be. Ezért egy hosszútávú kísérletbe kezdtünk. Minden este mesét olvasok Emmának. Ja, hogy még meg sem született? Az nem gond. Egyes felmérések szerint ez esti mesének mindennapos használata a szülés előtt is már segíti egyrészt a szülök felé kötödést (megszokja a hangunkat), más részt a későbbi alvás rituálé sikerességének az esélyét is növeli. Ezért minden este alvás előtt olvasok Anita hasának. 5-10 percet, nem sokat. Persze tisztába vagyunk vele, hogy úgy sem érti. Bármit olvashatnék, akár atomfizikát is. A lényeg, hogy a hanglejtésem olyan legyen, mintha egy mesét olvasnék. Mi viszont megunnánk ha már most igazi mesekönyveket kellene olvasni. Na ne. Ami a kezembe esik azt olvasom. Például a napokban az egyik gasztronómiai témájú újságomból a borteszteket. Tökéletes esti program. Élvezi mindenki.

Egyre konkrétabb tervek és célok vannak a gyerek szoba kialakításáról. Ma például kiságyat és pelenkázót választottunk. Nem tudom végül tényleg az lesz-e beszerezve. De tervek, elképzelések vannak. Végre. Eddig kicsit a háttérben volt ez a kérdés.

Ma vittem Anitát a 20 hetes genetikai ultrahangra. Minden rendben. Ez a legfontosabb hír. BPD: 53 mm, 4 mm növekedés 6 nap alatt. Naptári terhesség: 20. hét 4 nap, ultrahang alapján: 21. hét, azaz 3 nap előny.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdokispapa.blog.hu/api/trackback/id/tr715842244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panics 2014.03.16. 15:24:56

csak fizikát ne. a végén nyáron visszamondja, és akkor fuccs a rosszalkodásnak :)
süti beállítások módosítása