nem minden rózsaszín

Címkék: kórház vizsgálat kispapa

2014.02.12. 15:36

A címben nem arra a kis ruhára gondolok, amit pár napja vettünk meg. Aranyos kis szoknya, kb. egy éves korban lesz majd jó méretben. De nem lehetett ott hagyni. Ja, hogy fekete a színe? (vagy jó indulattal is nagyon erősen sötétkék) Pont azért aranyos, pont azért lesz a legkeményebb kis csaj a játszótéren a lányunk, mert szokatlan a színe. Akinek ezt szóban említettem az általában a "nanemár!", vagy a "eztkomolyangondolod?" standard válaszokat használta. Igen komolyan, s de már!!! Megpróbáljuk azt a sztereotípiát megtörni, hogy kislány = rózsaszín. Szerencsére ebben Anita is egyet ért velem. Igen is szükséges, hogy ne csak rózsaszínű ruhákat vásároljunk.

De nem is erről akartam írni. Anita jelenleg éppen kórházban van. S ez a 18. héten nagyon nem jó hír.

Enyhe vérzés volt a tünet, ami az orvos mihamarabbi felkeresését indukálta bennünk. Első gyerekes szülőként sok mindent túl fogunk izgulni. Tudom. De most mégis jó ötlet volt egyből rákérdezni az orvosnál. A megyeszékhelyen a klinikán azonnal ki is vizsgálták Anitát (ahol éppen munkaügyben is volt). A méhlepényen keletkezett egy bevérzés. Az okait nem akarom fejtegetni, mert nem értek orvosilag hozzá. A lényeg, hogy a bevérzés ami keletkezett, az okozta a vérzést. Ennek a "gyógymódja", hogy sokat kell feküdni, szigorú pihenésre van a kismama ítélve. Ahogy fejlődik a méh, majd szépen a méhlepény is "helyreáll". Persze ez most túlzottan egyszerű megfogalmazása a dolgoknak.

Sajnos ez veszélyes is lehet, pl. koraszülést indíthat el. Nem játék. Azaz a kórházban azonnal ott tartották a vizsgálat után. Még a dolgaiért sem mehetett haza. A vicces oldala szerintem az volt, amikor egy férfi (mármint én) próbálja a nő által írt lista alapján összeszedni a szükséges kórházi csomagot (hosszú ujjú felső és arc festék megnevezés alatt sok-sok minden lehet érteni). Telefonos segítséget kellett kérnem, amikor a nyitott szekrény előtt álltam. :-)
De ez a poszt most nem vidám, nem "rózsaszín". A terhesség tud szomorú és idegtépő is lenni. A vizsgálat eredményéig volt gyomorideg bőséggel. Most kicsit megnyugodtunk. Nincs nagy baj, dehogy ne is legyen Anita a kórházban fekszik. Én meg, látogatom amikor tudom.
Ezzel a terhesség újabb szakaszba lépett: Anita utolsó munkanapja február 10. hétfő volt. Tavaszra tervezett program tervek is törlésre kerültek. Alig, hogy megszoktuk a pár hete kialakított életritmust, most már kezdjük is újat.
Ezzel a békés és aktív második trimeszter is véget ért (bár még a felénél sincs naptárilag), a helyét (júliusig tartó) nyugtalanság és a boldogság keverékével átitatott várakozás vette át.
Remélem Anita mihamarabb hazamehet...

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdokispapa.blog.hu/api/trackback/id/tr355811142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panics 2014.02.13. 08:35:31

lehet képet kérni a menő szoknyáról? szerintem ő lesz a legvagányabb csaj a játszótéren :D
jobbulást akkor kedves Anita...

Kezdő Kispapa 2014.02.13. 11:28:29

Holnap este kerül fel kép a vitatott színű szoknyáról. Köszönjük a jókívánságot!
süti beállítások módosítása