1 hónap

Címkék: vélemény kezdés élmény kispapa

2014.08.18. 23:09

Nem is vehető észre milyen gyorsan telik az idő. Csak ha visszagondolok, akkor döbbenek rá, hogy nem is olyan kevés idő telt el a szülés óta. Emma ma töltötte az 1 hónapos kort.

31 nap. A blog írásakor ez kb. 754 órát jelent. Ennek nagy részét alvással töltötte eddig eM. Kisebb részben evett vagy velünk játszott, még kisebb részben pedig minket bosszantott tesztelt a sírásával. :)

31 nap alatt gyarapodott több, mint egy kilóval. Született 3190 grammal, hazahoztuk 3100 grammal. Ma esti mérés szerint 4120 gramm. Ezúton is üzenem kedves tesómnak, Panicsnak: igen, ez négy kenyér meg egy tejes kifli ;)
Ez mellesleg azt is jelenti, hogy legalább kétszer volt pontosan π (~3,14) kilós eM. Egyszer a súlyvesztés, egyszer a gyarapodás időszakában. Ezt jó tudni :)

31 nap alatt nem is keveset nőtt.

Körülbelül 5 centit.Pontos adatom nincs. Izgő-mozgó babát nehéz megmérni. Ez nem kevés, bizony van már olyan ruhája amit kinőtt. :D

31 nap alatt sok-sok kedves vendég tett látogatást nálunk. Csupa-csupa jókívánságot és/vagy szép ajándékot hoztak. Köszönjük szépen mindenkinek. Külön köszönöm szépen Anita anyukájának az első hetekben adott sok-sok segítséget. Sokat jelentett, hogy itt volt a belerázódás időszakában. Szerencsések vagyunk, hogy részünk lehetett benne. Tudtunk egymásra koncentrálni hárman, ahelyett, hogy a házimunka vitt volna el sok-sok időt.

31 nap alatt felépült Anita a gyermekágyi időszakból. Visszanyerte önmagát és a testét. Újra régi a feleségem. Viszlát hormontömegek.

31 nap alatt Emma megtanult egy csomó mindent. Keveset tud még visszaadni belőle. De látszik a szemén, hogy az agya egy szivacs. Minden inputot mélyen elraktároz. Folyamatosan épülnek ki az újabb és újabb neuron kapcsolatok ezrei. Szinte serceg a feje körül a levegő az aktív és éber időszakában.

31 nap alatt mi is megtanultunk sok mindent eM-ről és magunkról. Nem is gondoltam volna ezt pár héttel ezelőtt. S még mennyi minden van előttünk amit most nem gondolok.

S végül 3 teljesen szubjektív dolog, ami meglepett a várakozásaimhoz képest:
- Emma mindennap csuklik, legalább egyszer, de leginkább több alkalommal. Ez teljesen normális, de mégis furcsa. Persze szupercukiaranyos hangot ad ki csuklás közben. De akkor sem számítottam erre.
- Sok idő elmegy azokkal az apró teendőkkel, ami előtte eszembe sem jutott. Ez mind-mind plusz idő az olyan alaptevékenységek mellé, amit már előtte is gondoltam hogy sok idő (etetés, babaruha mosás, tisztába rakás). Mondok példát: cumik és a mellszívó folyamatos sterilizálása, akár naponta többször. De ilyen a fürdővíz engedés, a hőfok megfelelő beállítása. Apróságok, mégis sok időt vesznek igénybe.
- Könnyű a technikája az Emmával való bánásnak. Fogások, öltöztetés, tisztába rakás megy mint a karikacsapás. Nincs olyan érzésem hogy elejtem, összetöröm. Azt hittem béna leszek a pelenkázásban. De szinte mindig jól sikerül. (Kivétel egy csúnya esetet, amikor minden de minden kakis lett, a ruhája több rétegben sőt még a lepedő is amin eM feküdt. Na ez volt a tanulópénz.) Szóval úgy is mondhatnám, hogy vannak siker- és apa-élmények.

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdokispapa.blog.hu/api/trackback/id/tr386615695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása