aktualitások

Címkék: naptár élmény kispapa

2014.04.22. 00:38

Minden rendben. Pár napja átfordult a naptár a harmadik trimeszterbe. Most már tényleg visszafelé számoljuk az időt :) Amúgy a nyári babák jellemzője, hogy a szülei biztos nem fognak nyaralni a klasszikus értelemben a születés évében, (mármint nyáron, amikor mindenki más azt teszi). Szülés előtti utolsó hónapban nem szabad utazni, s aztán 1-2 hónapos babával megint csak nem jó ötlet világnak indulni. S most egy laza mozdulattal nem is veszem figyelembe azt, hogy az anyagi vonzatok miképpen ütik egymást.

Ezt a helyzetet felismerve a húsvéti ünnepeket nyári nyaralásként töltöttük el Anitával. Most még szabad pár nap pihenés 2,5 főre :)

Ennek a pár napnak több tanulsága is volt. Az egyik, hogy már a születés előtt is, akár egy 27 hetes magzatnak is vannak szokásai, jellemzői. Kis túlzással személyisége. Csak néhány példa: Szereti és aktivizálja a madár csicsergés, vagy más magas hangok (pl: mesefilm szikronjai). Különböző módon reagál különböző helyzetekre. (ringatásra elalszik, csípős és kávé után erősen aktív lesz)  Ráadásul annyira ki tudja nyomni Anita hasfalát, hogy azt nem is tudom körülírni.

Tudom, hogy furcsán hangzanak ezek a viselkedés formák. Nekem is furcsa. Ha nem én látnám saját szemmel én is csak legyintenék rá.

A másik nagy tanulság, hogy valami megváltozott. Vagy sokkal több család mászkál az utcán vagy nekem lett szelektív a látásom. De mindenfelé kisgyerekeket láttok. Akik rosszalkodtak, hisztiztek vagy csak játszottak éppen. Ilyen helyzetekben egyre többször jön elő a "majd mi is Emmával.." szófordulat. Mi változott meg? Szép lassan család leszünk, fejben is...

Ja és ezúton is üzenem a jövőbeli Emmának (ha majd saját maga olvassa ezt), hogy az első balaton-felvidéki túrádon még Anita hasában sétáltál. Remélem szeretni fogod a túrázást.

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdokispapa.blog.hu/api/trackback/id/tr716067433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása